Совместный блог украинских регуляров (Спільний блог українських регулярів)

233
Статистика
Статистика
233
Статистика темы
  • Популярность
    Топ-4080
  • Постов
    2,899
  • Просмотров
    508,419
  • Подписок
    233
  • Карма автора
    +1,680
1 10 11 12 13 145
  • хлопці а Лагуна - це не Рояль? Інакший клуб? Ми колись були в Роялі. Треба було б якось в Лагуну з'їздити. І ще таке питання - хтось є зі Львова?
    Ответить Цитировать
    1/4
    + 2
  • Всім привіт, круто побачити такий блог на Gipsyteam. Сам я лише рухаюся вверх до звання "регуляр". Зараз мушу подолати одну перепону - cashout на 888 =) В мене з цим якесь прокляття. Якщо б хтось зміг допомогти (через приват - щоб не засмічувати тему) - був би дуже вдячний. Успіхів всім нам за столами і поза ними

P.S. Будь ласка - поставте + до рейтингу, щоб зміг писати в приват
    Сообщение отредактировал Extern - 20.3.2014, 18:31
    Ответить Цитировать
    1/2
    + 6
  • AlexaUA @ 20.3.2014
    хлопці а Лагуна - це не Рояль? Інакший клуб? Ми колись були в Роялі. Треба було б якось в Лагуну з'їздити. І ще таке питання - хтось є зі Львова?

Рояля вже немає, на наступному тижні великий турнір, привіт приїхати і в лагуну
    Ответить Цитировать
    17/109
    + 0
  • Sanchello, висловлю свою думку); в даному випадку 4бет буде кращим рішенням хоча б по причині того, якщо ми заколимо за нами сидить ще два опонента, які будуть ниряти в цей мультипот майже на всьому своєму спектрі і ми зі своїми тузами матимемо дуже важке рішення на постфолопі в переважній більшості випадків
    Ответить Цитировать
    1/2
    + 0
  • Відволічу вас покером.
    Ця неділя, поки що, однозначно закріплює за собою звання найневдалішої у році. Давненько мене так не гнобили на ШД.
    За фразу "сет у 3бет-поті" можи почати вбивати, катувати, наспівувати на вухо Стаса Міхайлова.

dq4w.png

О! 5 дня. Самий час розбавити кров алкоголем в пропорції 1 до 1.
    depression.gif
    Ответить Цитировать
    7/844
    + 1
  • Хочешь почитать интересный блог умного рега? - Бегом учить украiну мову =/

Нихрена не понятно. (
    Простите, а можно для таких не полиглотов как я, дублировать посты?

Не имею ничего против любых национальностей и их особенностей, но имхо со стороны это все смахивает на то, как ученый препод физик, кандидат наук, пришел в вуз к гуманитариям рассказывать теорию относительности на своем сленге, а потом возмущается, чего это они просят объяснить интересную им тему на понятном им языке. Это, мягко говоря, попахивает неуважением к окружающим людям, которые не сделали ничего, заслуживающего подобного отношения.

пс. еще раз повторю, что этим сообщением не стремился задеть чье-либо патриотическое сознание, побудить к розжигу на нац. почве и тд и тп
    Ответить Цитировать
    1/1
    + 4
  • Hatrick, та там соковитий фіш за мною сидів, не хотілося його відсікати. мене більше хвилює постфлоп, варто було рейзити флоп чи ні?
    Ответить Цитировать
    8/10
    + 0
  • Sanchello, Hatrick правильно пише. Яким би не був фіш, задай всім 4 спектри, і погенеруй флопи, побачиш скільки еквіті буде в АА проти трьох. А ще ти опинишся в "бутерброді" і твій процент реалізації еквіті точно буде не 100%.
    Що стосується флопу, то рейзити не бачу сенсу, враховуючи що у нас
    Ответить Цитировать
    8/844
    + 0
  • як приємно, що знайшлося місце, де можна писати на українській, душа співає :)

Yaruk7, якщо є бажання поразбирати стратегії, регулярів ліміту або руки напиши в приват скайп
    Ответить Цитировать
    2/43
    + 15
  • Хехе, гаряча тема, буду читати накінець-то на рідній солов`їній про карти. Не обламався навіть апостроф найти :)

AlexaUA @ 20.3.2014
    хлопці а Лагуна - це не Рояль? Інакший клуб? Ми колись були в Роялі. Треба було б якось в Лагуну з'їздити. І ще таке питання - хтось є зі Львова?

Я є, якщо не мались на увазі конкретно автори блогу. Треба знайти якийсь патріотичний синонім для цього басурманського слова, як для блайндів :)
    Сообщение отредактировал ShootMeStranger - 20.3.2014, 21:43
    Ответить Цитировать
    1/26
    + 2
  • мій тоже)
    Ответить Цитировать
    2/9
    + -2
  • Сиділо чюдо 3 роки нічого не писало, лише читало, а тепер його вкурвило.
    Ответить Цитировать
    2/4
    + 6
  • Хочешь что-то получить - сначала надо что-то отдать, по другому в этом мире никак. Хочешь читать блог и получать удовольствие и знание от прочитанного? Учи язык и кайфуй....
    Ответить Цитировать
    1/1
    + 2
  • Коли вже будуть відповіді на питання Окрім Інферно є ще 3 співавтора, ваша думка теж цікавить
    Ответить Цитировать
    4/4
    + 2
  • Прямо зараз пишу відповіді. Спокійно)
    Ось до першого питання комент.

Sanchello @ 18.3.2014
    Суперник лузовий креативний регуляр. Чи є сенс колувати овербет?
    І взагалі чи є сенс колувати овербети з руками середньої сили, проти регулярів, які раніше не було помічені за таким заняттям?
    $0.25/$0.50 No Limit Holdem
    PokerStars
    4 Players
    Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
    CO nhynyx ($50.75) 102bb
    BTN AlexKalugin ($92.07) 184bb
    SB kcox1981 ($48) 96bb
    BB Sanchello ($51.24) 102bb

Pre-Flop: ($0.75, 4 players) Sanchello is BB
    1 fold, AlexKalugin raises to $1, 1 fold, Sanchello calls $0.50

Flop: ($2.25, 2 players)
    Sanchello checks, AlexKalugin bets $2, Sanchello calls $2

Turn: ($6.25, 2 players)
    Sanchello checks, AlexKalugin bets $9.50, Sanchello folds

Final Pot: $6.25

AlexKalugin wins $15.47 (net +$2.97)

Sanchello lost $3

Якщо опонент не має якихось явних відхилень (ніт або занадто лузовий) і хоча б трохи балансує свій діапазон овербету, то нам на допомогу приходить ... правильно: ГТО :)
    Споти ББ вс БТН - це якраз та частина гри, яку треба найбільш ретельно відпрацьовувати у флопзіллі, щоб побудувати солідну і виважену стратегію для стіл-рестіл ситуацій (тобто, ситуацій, де йде гра в максимально широких спектрах на 6макс). Якщо конкретніше, то береш свій діапазон коллу на бб і в залежності від сайзінгу опонента у флопзіллі будуєш неексплоїтний діапазон захисту з необхідною частотою по всім вулицям. У мене при короткому аналізі вийшло, що ми на турні повинні захищати біля десятка комб ТП. Причому, 96-97 будуть кращими, ніж А9-К9, бо блокують стріти у опонента і можуть докупитись до стріта.
    Ответить Цитировать
    4/78
    + 8
  • sickrifel @ 19.3.2014
    задам ще одне, останнє питання
    дивився відео gogol's nose
    зум nl500:
    gogol's nose CO OPR AKo
    mynameiskarl BB 3bet
    gogol's nose 4bet
    еффективні стеки 120бб
    gogol's nose розмірковував над фолдом на 5бет. Навіщо він тоді 4бетив? Чи є якась тенденція до коллів ооп і полярного 5бет пушу?

Гоголь трохи дивний, як на мене. В мене на Карла дуже мало рук, але стати очевидно не нітові. В цих позах та стеках не бачу аргументів за 4б/фолд
    -----------------------------
    Більше не знайшов питань, на яких не було б відповіді, окрім одного особистого до Інферно.
    Якщо когось ще щось цікавить питайте
    Ответить Цитировать
    7/59
    + 1
  • consaltus @ 19.3.2014
    1.за яких правил ти переходиш на вищий ліміт?
    2. який основний лік на твою думку у більшості регулярів нл50 та нл100?
    3. яке співвідношення гра/теорія у тебе були під час катки нл50-100 та зараз?

1. Коли комфортно себе почуваю на цьому вищому ліміті. Якихось чітких правил ( типу >X БІ - перехід) у мене нема. Вважаю, що при рості по лімітам більш важлива психологічна готовність грати цей ліміт, ніж БР.
    2. Переграють руки (занадто лузова гра на стек на постфлопі), занадто багато ставлять кбетів, не захищають свої діапазони коллдаунів, недостатній захист блайндів (сліпців ).
    3. Коли грав сотку, то дуже мало часу йшло на теорію - не більше 20%. Зараз, враховуючи тренування (адже на них я теж росту теоретично, глибше вникаючі в найрізноманітніші сторони гри), то 50/50 десь.

BetInTheDark @ 19.3.2014
    Інферно, цікавить як ти аналізуєш конкретний спот з точки зору оптимальності. Наприкалад, стіл з батона проти великого блайнда, флоп Ah5h3s - зі всім спектром ти вибираєш сайзинг 2/3 пота, отже 0,66/(0,66+1)=0,396 комб блефу на 1 комбу велью. Діапазон вельюбету на 3 вулиці (1/1,396)^3=0,367. Тобто, на 1 вельюкомбу 1,72 комбінації блефу. Рахуєш кількість вельюкомб на 3 вулиці(АJ+, A3, A5, 55, 33, AA, 42s) - 69 комб, блеф спектр - 119 комб, загальний - 188, тобто всі гатошоти, фд і трохи чистих блефів. Так самий аналіз для тьорну і рвера. Чи використовуєш якусь іншу модель. Аналізуєш загальний сценарій чи детально на кожну ситуацію зі всіма можливими ранаутами? Граєш всі споти від оптимальності чи є такі, де краще грати від експлуатації проти регулярів?

У тебе неправильне розуміння того, як вираховувати кількість комб блефів. :) Або ж я некоректно зрозумів твої математичні викладки.
    Від сайзінгу кількість блефів залежить тільки на рівері, коли ми розраховуємо тільки на фолд еквіті. На флопі і турні трохи інші правила, так як більшість наших блефів - це полублефи, які мають пот-еквіті. Я використовую таку модель розрахунку, де кількість вельюкомб по всім вулицям лишається незмінною і наш відсоток кбету теж статичний і відомий попередньо. Наскільки я зрозумів, у твоїй моделі на різних структурах у нас буде різна частота кбетів на флопі, турні і рівері.
    Більшість ситуацій я аналізую зі всіма можливими ранаутами (точніше, скільки вистачить терпіння ).
    Від оптимальності граю з середніми і хорошими регулярами. З фішами і слабкими регами - від експлуатації.
    Ответить Цитировать
    5/78
    + 14
  • Привіт зі Львова!
    Бажаю вам успіху.

А теперь перейду на русский язык, т.к. всё-таки это сайт ни украинский, ни русский, это сайт, где собрано всё СНГ коммьюнити.

На каком писать языке - дело личное каждого из нас. Но согласитесь, братья, если бы выходцы из Белоруссии писали на своём родном языке, мы бы понимали их досконально? Думаю, нет.

Поэтому давайте уважать друг друга, и делать всё для того, чтобы наше с вами общения было максимально комфортным.

Хай щастить!
    Ответить Цитировать
    1/2
    + -1
  • R-Tem @ 19.3.2014
    I питання до Inferno, яким ти вважаєш оптимальним спектр захисту сб та бб проти мiнрейзу с батона (40,50,60% OR)? Дякую!

Якби ми грали оптимально, то проти мінрейзу навіть проти стілу 40% можна було б захищати ені ту. Але так як ми всі в тій чи іншій мірі бомжі і ще рейк вносить свої корективи, то нам потрібно відштовхуватись від того, скільки еквіті ми реалізуємо проти середнього опонента.
    Не вдаваючись у математичні подробиці, скажу, що я для себе напрацював такі емпіричні правила захисту:
    1) якщо стіл 30-50%, то я захищаю (колл+3бет) рівний стілу +5-10%;
    2) якщо стіл >50%, то я захищаю діапазон приблизно рівний стілу.

sickrifel @ 19.3.2014
    Питання до inferno:
    1) Коли ми визначаємо спектр захисту від 3бету, як зрозуміти, коли потрібен спектр коллу і на як ми повинні його будувати
    2) як будувати колд колл? Тобто за рахунок чого ми його розширюємо і наскільки
    3) чи варто на нл25/50 будувати свій захист на сліпцях(вільний переклад, звучить краще ніж блайнди))) виходячи зі стратегії: СБ- тільки 3бет, ББ - дуже широкий колл(орієнтований на необхідну реалізацію спектру) і полярній 3бет. Якщо так, як ми маємо розігрувати ББ постфлоп у якості коллера.

1) На даний момент при побудові спектру коллу 3бета я відштовхуюсь від так званих неексплоїтних діапазонів захисту. Тобто, рахую яке опоненту потрібне фолд еквіті і захищаюсь так, щоб фолдити не більше цього значення. При цьому, якщо ми переважно захищаємось коллами ( а не 4бетами), то нам потрібно трохи більше захищатись від неексплоїтного значення, так як ми даємо опоненту реалізувати еквіті ( читай - подивитись флоп). Щодо того, як конкретно будувати свій діапазон коллу 3бету, то рекомендую для цього посидіти у флопзіллі і попроганяти різні ранаути, щоб подивитись де нам чого не вистачає. :) Тільки при цьому ще врахувати, що різні борди випадають з різною частотою, тому нам, наприклад, не треба надто заморочуватись, щоб покривати якісь низькі структури.
    2) наш колд колл залежить в першу чергу від наступних факторів:
    а) хто опенрейзер? читай - як ми реалізуємо еквіті своєї руки. Чим слабкіший наш опонент, тим ширше заходимо і навпаки;
    б) в якій позиції ми знаходимось - очевидно, що на баттоні ми можемо грати колл найширше;
    в) чи є за нами фіши? під них влізаємо ширше, іноді зі слоуплеями
    г) чи є за нами сквізери? якщо так, то влізаємо вужче, але іноді підставляємось із слоуплеями
    д) який розмір ефективних стеків? якщо діпи, то більшу вагу мають руки, що збирають перші натси, тому можемо розширювати колд колл за рахунок Ахs рук.
    Щодо того, скільки конкретно колд коллити, то це дуже специфічне питання, яке просто занадто довго розписувати. І ще й до всього воно буде сильно залежним від ліміту. Щодо розширення спектрів, то я надаю перевагу, наприклад, одномасним тузам перед руками типу KQo, AJo, 76s, 22-44 і вони у мене в пріоритеті на розширення колд коллу.

3) На цих лімітах ще нормально мати діапазон колд коллу на СБ, так як опоненти просто не використовують розбалансованість твого спектру. На ББ я віддаю перевагу деполярному 3бету, тому що діапазон коллу у мене при цьому дуже широкий і при полярному діапазоні 3бету довелось би додавати туди руки типу J5o, 92s і т.д., а в цьому мало сенсу. На постфлопі в якості коллера розігруємо акуратно, пам'ятаючи, що у нас обмежений і слабкий діапазон.
    Ответить Цитировать
    6/78
    + 10
  • Стосовно рівня гри на 200, то все ще є безліч регулярів, які граюсь ось так.

Poker Stars $1/$2 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2458127
    DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

ivann14 (BTN): $374.63
    jnic00 (SB): $210.65
    Hero (BB): $240.30
    sx49732 (UTG): $235.20
    kzoide (MP): $200.00
    Fabian_PL (CO): $713.00

Pre Flop: ($3.00) Hero is BB with 2 2
    3 folds, ivann14 raises to $4, 1 fold, Hero raises to $14, ivann14 calls $10

Flop: ($29.00) 7 7 4 (2 players)
    Hero bets $14, ivann14 raises to $32, Hero calls $18

Turn: ($93.00) 6 (2 players)
    Hero checks, ivann14 bets $45.10, Hero calls $45.10

River: ($183.20) T (2 players)
    Hero checks, ivann14 checks

Final Pot: $183.20
    ivann14 mucks 2 A
    Hero shows 2 2 (two pair, Sevens and Deuces)
    Hero wins $180.40
    (Rake: $2.80)

На рівері ще секунд 15 вагався пушити чи ні, але такі не набрався сміливості.
    Ответить Цитировать
    9/844
    + 3
1 10 11 12 13 145
1 человек читает эту тему (1 гость):
Зачем регистрироваться на GipsyTeam?
  • Вы сможете оставлять комментарии, оценивать посты, участвовать в дискуссиях и повышать свой уровень игры.
  • Если вы предпочитаете четырехцветную колоду и хотите отключить анимацию аватаров, эти возможности будут в настройках профиля.
  • Вам станут доступны закладки, бекинг и другие удобные инструменты сайта.
  • На каждой странице будет видно, где появились новые посты и комментарии.
  • Если вы зарегистрированы в покер-румах через GipsyTeam, вы получите статистику рейка, бонусные очки для покупок в магазине, эксклюзивные акции и расширенную поддержку.