Жонглер Слів - шлях нейро-особливого гравця

5
Статистика
Статистика
5
Статистика темы
  • Популярность
    Топ-4960
  • Постов
    32
  • Просмотров
    4,160
  • Подписок
    5
  • Карма автора
    +2,179
1 2
  • MER13N, так, схожа на хс. Власне, це перша широко популярна TCG. HS, як і багато інших, створювали з огляду на неї.

Просто думав мб грав. З МТГ в покер досить багато професійних гравців прийшли, до речі

Ответить Цитировать
    2/2
    + 0
  • Дизель @ 26.06.24 

MER13N, так, схожа на хс. Власне, це перша широко популярна TCG. HS, як і багато інших, створювали з огляду на неї.

Просто думав мб грав. З МТГ в покер досить багато професійних гравців прийшли, до речі

Здається, кіберспорт та схожі інтелектуальні ігри так чи інакше є трампліном для переходу від них в професійний покер. Багато шахістів грають в покер, як Александра Ботез, наприклад (Грищук, Карлсен та інші). Бо області споріднені та потрапляють в коло інтересів людей, які займаються чимось із цього. Також є значна залежність між спорідненими навичками в цих іграх з покером - тому вхід у гру простіший.

Сам я з дитинства з бабусею грав в дурня. Потім на вулиці грав в карти з хлопцями. Пізніше прийшов у світ шахів. І лише згодом до моєї уваги потрапив покер. Серед комп'ютерних ігор теж грав такі як Цивілізація чи Космічні рейнджери. Власне, попередній досвід цих ігор і став для мене важливим фундаментом як гравця в покер. Та й психологією я цікавлюся років з 16, правда починав зі споживання різних популярних книг про ефективність та бізнес. Зараз вже вибудував бачення психології в більш практичному фокусі.

* * *

Трохи згодом напишу, що я почав робити для створення міцного ігрового психологічного фундаменту. Про техніки та підходи значною мірою я дізнався на реабілітації. Зараз намагаюся їх заточити під формування потрібних переконань, навичок та стратегій поведінки в широкому сенсі - для побудови кар'єри гравця. По секрету скажу - інсайти полізли вже після першого завдання.

Ответить Цитировать
    13/24
    + 2
  • Тепер перед сном (коли точно ляжу - не знаю, бо пізно встав) трошки розповім про свою психологічну роботу, яку веду зараз.

В нас на реабілітації з самого початку, як ми там опинялися, потрібно було виписувати події з минулого, за класами. Типу події з мамою, батьком, сестрою, жінками, чоловіками, наркотиками і таке інше. Потім після деякої кількості виписаних подій нам проводили сеанси групової терапії, на яких ми з допомогою терапевта змінювали свої погляди на життя (відношення до людей та до себе). В піковій точці, ближче до завершення процесу реабілітації, ми писали психоаналітичну роботу, яка пафосно називалася Духовна Біографія. Сенс біографії був у тому, щоб виявити власні деструктивні сценарії, обмежуючі переконання, та все це виправити (чи для початку просто бути в курсі небезпек). Я не дуже вдало тоді написав біографію, мабуть станом на той час був не готовий до такої потужної та глибокої роботи. Але зараз я готовий.

Я вирішив не займатися фігнею, і оскільки я знаю достатньо в області психології, щоб застосовувати це на собі - коротше, я вирішив проапгрейдити свою психіку під покер, використовуючи інструменти, якими володію. Це і практика психології, і гра в стратегічну гру - і взагалі весело. І я почав думати, як застосувати техніку Духовної Біографії під покер.

Одразу вирішив нанести критичний удар по самій головній проблемі. В періоди невдач, будь чим викликаних, раніше у мене опускалися руки. Я багато працював над собою, але дуже сильно стрибнути вище голови не вдавалося. І ось сьогодні, читаючи книгу про емоційний інтелект, я збагнув, що можу заново написати Духовну Біографію, тільки на цей раз в контексті покеру.

Я виписав класи подій, по типовим для мене тригерам. Це щось на зразок страху приниження, болю від несправедливості, злості, недовірі (страх бути лохом), мої "невдачі" і все таке інше. Почав з розгляду невдач.

Виписав близько 7 схожих подій, кожна з яких, приходячи з віком, підсилювала імпринтну травму невдачі. Тобто я отримав травматичний досвід по контексті однієї групи подій(контексту) неодноразово. Розглядаючи ситуації, я слідкував, які захисні механізми використовував в моменті, та яких якостей мені бракувало, щоб вийти з ситуації переможцем, та не відмовлятися від активності у сфері, в які трапилася невдача. Також прописав ланцюжки моїх реакцій та дій.

Зазвичай в тих ситуаціях я відчував страх приниження (що я гірше когось іншого), і в результаті або знецінював себе (привіт нестабільна самооцінка), або приховував "правду про себе", або обманом, або просто недоговорював. Також я в ті періоди замість аналізу ситуації знецінював сферу, якою займався, та виходив з неї.

Розуміння цього сценарного механізму має допомогти мені надовго засісти за покер. Я ж чудово усвідомлюю, що це реально сценарний елемент, і що він тригериться певними чинниками. А значить це просто програма в моїй голові. І тепер я її усвідомлюю і можу контролювати. Тим більше, я прописав альтернативні елементи сценаріїв для кожної події.

Якщо дуже коротко, то суть досить проста. Якщо я стикаюся з такою ситуацією (програю через даунстрік чи перевагу оппа в скілі), то відчувши страх приниження та емоційний біль, це буде мені сигналом, що може спрацювати сценарій. Також я знаю, що після цього йде або знецінення сфери, або знеціння себе(і зневіра). В якості альтернатив потрібно: підтримувати та мотивувати себе, кидати собі виклики, аналізувати труднощі та відповідально тренуватися над покращенням. 

Коротко:

Деструктивна гілка: страх приниження  та сором - знецінення(себе чи/та сфери) - втеча.

Альтернатива: аналіз ситуації - пошук рішення - відповідальність (тренування).

Маю ще цілу купу ідей для покращень, і сьогодні розглянув лише один аспект своєї менталки (психаналіз). Але знання цього сценарію - супер важливе. Тепер потрібно собі в вигляді образа записати альтернативні методи реагування (зроблю це за допомогою збирання субмодальних шаблонів з НЛП, мабуть напишу про це детально, коли виконаю).

Також маю ідею провести собі потужний психологічний процес, головна суть якого в тому, щоб відкласти у лімбічній системі стратегію виходу з поганих умов та активний рух у сторону мрій. Знаю, як це зробити, але мій варіант потребує допомоги людей. Думаю, зможу зробити це самостійно, треба лише придумати як. Але ця техніка, на мою думку, чудова. Геміні теж в захваті від неї.

Ответить Цитировать
    14/24
    + 6
  • Якось Стеф сказав, що покер - це своєрідне колесо психологічної Сансари. І мені ці слова дуже сильно запали в душу. І зараз я розглядаю гру в покер не лише як заробіток грошей (що в принципі теж важливо), але ще як інструмент-тренажер до зміцнення власних ментальних м'язів. В світі існує певна кількість схожих видів діяльності, але в покері унікальний і ледь не ідеальний коктейль для ментального розвитку.

Тому що під час гри ми:

1. Стикаємося з власним ЕГО

2. Стикаємося з різними тригерами

3. Відчуваємо різноманітні емоції

4. Прокручуємо різні думки

5. Це все відображається на нашому банкроллі

Під час гри ми, якщо бажаємо цього, маємо змогу отримати дуже багато якісної інформації про себе. Cлышащий да услышит, видящий да увидит. Грамотні стратегії та тактики опрацювання цієї інформації можуть допомогти вийти на зовсім неймовірний рівень ментального стану. Єдине, що необхідно - мати таку ціль, завжди бути в пошуку можливостей для покращень, і активно діяти.

Ось це мене зараз мотивує найбільше. І я рухаюся в цьому напрямі.

Я відкинув своє бажання серйозно займатися шахами. Вирішив, що моєю професією буде саме покер. Мій шлях особливий і унікальний, як і у кожного з нас. І я буду вірним собі. А шахами буду займатися, коли матиму для цього бажання. Шаховий контент я споживаю регулярно, але надмірна складність заробітку шахами заважає мені зараз активно займатися лише ними. В покері є багато елементів, які мають спільні риси з шахами, і покером заробити хоч і складно, але це доступніший метод, ніж шахи. Тому зараз роблю фокус на покері. Але шахи я теж можу ввести в свій розпорядок, бо маю бажання розвивати своє розуміння і цієї гри.

На цьому все, дякую за увагу!

Ответить Цитировать
    15/24
    + 2
  • Анализирую свою игру, из того, что наигрываю. Желательно сделать это дело более системным, потому что регулярность творит чудеса. И как адепт психологии, я анализирую психологические причины собственных ошибок.

Я выбрал странный путь, таковым его видели бы разные игроки, которые приходят в покер с целью заработать. Специфика моей игры такова, что я играю с максимальным погружением в процесс, и меня не так сильно волнует значение показателя $/час, чтобы я ориентировался на него. Я ввёл для себя несколько иной показатель - опыт/час. Некоторые люди со мной могут не согласиться, но этот максимизация этого показателя достигается путём осознанной практики, а для качественной осознанной практики нужно состояние фул-фокуса на процессе с внимательным наблюдением за мелкими деталями.

Поэтому я с гордостью заявляю, что на данный момент я использую офлайнерский подход в онлайн-покере. Я играю на одном столе. Параллельно у меня открыта прога Обсидиан, в которой я фиксирую динамику изменения своего эмоционального состояния, а так же в моменты, когда могу себе позволить немного отвлечься, записываю важные мысли по игре из тех ситуаций, которые в ней произошли. В последствии я это всё анализирую, пишу вывод за игровой день, есть пища для теоретических наработок на будущее.

Желательно внимательно ознакомиться с информацией о состоянии потока, потому что в моей биологической нейросети эти данные несколько устарели и запылились ввиду низкой актуальности в последнее время. Благодаря СДВГ, когда у меня высокий интерес, я способен к гипер-концентрации, что и использую. Моя задача - постоянно заботиться о том, чтобы у меня были интересные вызовы и задачи для себя как игрока. Чем лучше я смогу их генерировать, тем выше будет моя мотивация к деятельности. Это еще одна особенность СДВГ - мотивация прямо связана с чувством интереса, а деньги и прочие плюшки мотивируют в меньшей степени. Раньше я этого не знал о себе, поэтому никак не мог понять, why this golden coins dont bringing me to activity. Сейчас, зная это о себе, ситуация становится приятнее. Вообще, смотрю на свою жизнь в ретроспективе, и понимаю, насколько качественнее я мог жить раньше, если просто знал о себе такую важную информацию.

Значит, резюмирую:

1. Читаю про состояние потока и/или смотрю видео на эту тему (у Тендлера тоже во втором томе есть инфа)

2. Поддерживаю активный поиск факторов в игре и психологии, которые разжигают мой интерес

3. Почитать информацию об осознанной практике для углубления

4. Скачать или найти у себя пару книг Каспарова - хочу понаблюдать за стилем его мышления и спиздить чего-нибуть

5. Занимаюсь делом, и уделяю внимание аналитической работе о своей игре.

6. Задействовать в своей работе Gemini (к слову, ДжиПиТи и Гемини существенно помогли мне пофиксить мои проблемы с самооценкой)

Планирую начать вести свой дневник игрока на ютубе. Как создам свой покерный канал, сразу же сообщу в блоге, может кому-то будет интересно, а мне будет приятно, что вам интересно. Планирую делиться важной, на мой взгляд, информацией. О здоровье, психологии и покере + скорее всего буду делать видео на шахматную тематику. Естественно, мой ютуб будет на украинском, поэтому пользоваться им смогут не только лишь все, мало кто это сможет   

Сейчас сделаю восстановительную паузу после первой часовой сессии, и отыграю еще часик, а потом спатки.

Да, еще добавлю, что проанализировал два события из прошлого по тематике беспомощности и страха унижения, вывел в них тоже несколько типичных паттернов поведения.

Завтра еще расскажу, скорее всего, о своей собственной психологической технике, в которую я верю и которую собираюсь использовать. Сконструировал её с помощью известных мне техник НЛП. Кстати, тухлыми помидорками бросаться не нужно, хоть в научном сообществе направление НЛП не особо признаётся (в некоторых странах очень даже), реабилитация, где я был, была выстроена на моделях НЛП - и стабильность выпускников центра может дать пососать чуть ли не всем известным системам реабилитаций (90-95% стабильной ремиссии у выпускников на длинной дистанции). Хотя, справедливости ради, там используется комплексная гибридная терапия(КПТ, гештальт, психоанализ и прочее), но всё же.

Спасибо за внимание!

Ответить Цитировать
    16/24
    + 2
  • Зробив аналітику по сьогоднішньому ігровому дні.

Ляжу спати, завтра детально напишу, що вдалося з'ясувати та вскрити. Спостереження цікаві, є над чим подумати і що зробити.

Фактично, далеко не все має йти "гладко". Будуть як апсвінги, так і даунсвінги. І це я говорю не тільки про саму гру. Апсвінги, А-стан, А-гра, гарні результати роботи над собою - це точно буде. Так само як час від часу будуть траплятися й чорні смуги. Тому як і в покері - важливо не тільки вигравати в апсвінгу, але ще й менше заливати в дауні. І я маю на увазі в першу чергу залив гарного ментального стану.

Коротко лише напишу, що вирішив поки що грати на двох столах замість одного. В ідеалі все ж таки, як і казав Слава, грати 4 столи. Я впевнений, що грамотна підготовка до сесії та гра в А-стані зробить мене здатним фіксувати різні деталі гри суперників. Проблема лише в тому, що в мене зараз на ноуті маленький монітор, і мені дуже не зручно робити все, що я зараз роблю, і альтернативу вигадати я не можу. Хіба що збирати кошти на покупку великого монітора. Тоді я зможу все робити з комфортом. Проблема гри на малій кількості столів в основному в тому, що роздачі йдуть повільно, і хоч я зазвичай приймаю кращі рішення, але бувають і негативні прояви - основний в тому, що кожна окрема роздача має більшу вагу, ніж якщо грати 4 столи. Також є ще одна проблема гри на одному столі - інколи в мене формуються дещо хибні уявлення про опонентів, і я приймаю рішення під цим схибленим ефектом.

А основна проблема, яку я зараз бачу - я часто не довіряю своїй інтуїції. Нерідко бувають ситуації, коли інтуїція кричить що треба скидувати - а розум вигадує 1000 і 1 причину, щоб натиснути колл. З цим слід теж працювати, в мене непогана інтуїція взагалі. Тут взагалі слід розвивати інтуїцію та хижацькі інстинкти - це типу база. Як в професійному боксі, коли боксери за лічені мілісекунди знаходять потрібні рішення та наносять удар у вразливу точку.

Ще додам, що я бажаю нарешті написати характеристику основних по моїй класифікації стилів гри, роблячи акцент на 4 стихіях. Це мені може дуже допомогти в грі, якщо я зроблю все правильно. І потрібно буде визначити, який мій особистий стиль гри, і що мені слід розвивати. Оці всі ТАГ, ЛАГ, Ніт - це корисна інформація, але вона не дуже повна, м'яко кажучи.

Словом, тримаю бойовий запал, підтримую мотивацію та продовжую працювати. Добре, що мені сьогодні багато чого вскрилося.

І мабуть краще збільшити кількість столів, я зараз розумію, що 3-4 столи можуть йти краще, і справа не в $/годину. Фіксація на кожній окремій роздачі та її ціна через низьку скорість дистанції - грає погану роль. З цим потрібно щось зробити.

Добраніч, завтра буде цікавий день.

Ответить Цитировать
    17/24
    + 1
  • З сьогоднішнього дня я прийняв рішення, що наступні 12 місяців я повністю пірну в поглиблені заняття шахами.

Слід врахувати мій СДУГ та ШАР, а якщо конкретніше - знаходити цікаві виклики кожного дня, щоб підтримувати мотивацію. Я вже склав приблизний план, грубий його шаблон, що саме я буду робити на перших етапах цієї подорожі. Але я гадаю, що слід ще поставити собі чітку та амбітну ціль на рік - чого саме я хочу досягти за рік своєї діяльності у цій сфері.

Що стосується теорії, то в мене давно вже є багато ідей, яким чином я зможу покращуватися як гравець в шахи. Але весь цей час, відколи вони з'явилися, я постійно метався з одного інтересу до іншого. Через це мені бракувало постійності. Я боявся зосереджуватися на чомусь одному, бо думав, що втрачу все інше. Але нещодавно мені в голову прийшла проста ідея. Проста, як палка. Виділити 12 місяців на занурення в якийсь один зі своїх інтересів з фул-фокусом. Ясна річ, що у вільний від роботи час я зможу займатися й іншими своїми інтересами. І я точно в майбутньому, якщо не помру від прильоту ракети чи ще якоїсь дурної події, зможу те ж саме зробити з будь-якими іншими моїми інтересами.

На момент старту, 01.07.24, у мене близько 2150 ЕЛО в рапіді на Лічесс - що буде для мене відправною точкою.

Тому я бажаю собі успіху. Нехай ця подорож буде цікавою та захопливою!

Актуальний ютуб-канал моєї шахової пригоди: https://www.youtube.com/@ComboJuggler

О 8:30 по Києву та опублікується музична композиція під назвою Гімн Шахіста, з якої я вирішив почати свій канал. Також сьогодні там має бути перше відео про цю мою подорож. Тому запрошую всіх небайдужих до перегляду.

Ответить Цитировать
    18/24
    + 1
  • З шахами не пішло зовсім, я навіть не почав. Я не бачу сенсу займатися шахами, якщо шанси на фінансову віддачу мінімальні.

Тому повернувся до гри в покер.

В мене дещо змінився світогляд. Може комусь моя минула світоглядна позиція буде незрозумілою. Я віддавав перевагу життю з мінімальним напруженням та найбільше цінував вільний час. Нещодавно я, мабуть, остаточно розчарувався в такому підході. Також я свідомо ігнорував фінансову сферу життя, наскільки це взагалі можливо було, щоб при цьому якось виживати. Глибоко не занурювався в самоаналіз, яким чином склався той минулий світогляд, але деякі думки маю. Але про це писати не буду, достатньо, що я описав, як воно було.

Зараз навпаки гадаю, що я дуже сильно переоцінював значення вільного часу. Ні, не те, щоб вільний час не мав сенсу. Просто коли цього вільного часу занадто багато, то він не цінується. Ще й якщо врахувати недостаток фінансового ресурсу, то користі з того фінансового стану дуже мало.

І ось я нарешті зрозумів, що гроші значать дуже багато. Оце все "здоров'я та щастя за гроші не купиш" - маячня. Я десь колись читав думку, що одна із основних проблем людей - це бідність, і що з бідності ростуть ноги у всіх негативних якостей життя. Напряму любов, щастя та здоров'я не купиш, але наявність фінансового ресурсу підвищує шанси, суттєво. Пробачте, що пишу такі очевидні речі.

Я повернувся в покер. На стратеджі є один гравець ФР нл10, він почав стрімити гру. Я залетів до нього на стрім і він мені порадив грати ФР, якщо я маю ціль заробляти гроші. Я прислухався до його поради і в той же день почав грати нл5 ФР.

Знаєте, що цікаво? Різниця між СХ і ФР просто величезна, і основна, ключова відмінність для мене - це нижча інтенсивність гри: менше заруб з регами, не створюється така ігрова динаміка між гравцями, і ще багато чого в цьому плані. Я граю і майже не тильтую. На СХ діставучі реги, які сидять на мене в позі та трибетять при кожній  нагоді - це мене дуже сильно дратувало і вводило в стан бажання помсти і т.п. Я сидів і подумки або вслух матюкав їх :) Але зараз ситуація в плані моральної рівноваги разів в 5 краща, і це для мене дуже серйозне відкриття.

Напишу потім звіт за місяць, хоча дистанції небагато, т.к. деякий час взагалі був в стані субдепресії та зневіри.

Ответить Цитировать
    19/24
    + 1
  • Вообще, где-то две недели назад закончилась фаза ~гипомании. Она проходила, в целом, по типичному сценарию. Поскольку такое у меня не впервые, естественно остатками адекватности я подозревал, что происходит неладное. Но мне так хотелось верить, что у меня просто всё наладилось! После реабилитации от зависимости, на которой я плотно погрузился в работу над собой и всю эту психологию, всегда есть ожидание, что работа над собой когда-то даст свои плоды. Поэтому в состоянии гипомании+, когда я ощущаю себя очень хорошо, конечно же появляется надежда, что это моё новое состояние, а не результат болезни.

Естественно, следом за гипоманией началась депресуха. Довольно жесткая, включающая в себя тяжелейшие мысли. Самое сложное, это осознание, что этот цикл не последний, и всё повторится опять. Некое чувство обреченности, которое забудется в очередной смене состояния на гипоманию+. Это как если бы после смерти человека распределили бы не в Рай и не в Ад, а постоянно заставляли бы передвигаться то в Рай, то в Ад, время от времени направляя в Чистилище.

Но такова реальность моего положения.

Ответить Цитировать
    20/24
    + 3
  • Мене давно цікавило, наскільки функція страховки зглажує дисперсію, і лише нещодавно я наважився зробити хоча б якийсь аналіз. Результати мене вразили.

Я розрахував, які можливі відхилення дають ситуації, в яких можна взяти страховку, і вийшло, що на дистанції 60к роздач? значення дорівнює від -8бб/100 до +8бб/100 в крайніх границях. Певно що в інтервалі 70% ці значення будуть в діапазоні від +6 до -6 (тобто статистично найбільш часті ситуації будуть знаходитися в цьому діапазоні).

Так от, виходить, що функція страховки знищує коливання цього характеру до нуля, але потрібно ще відняти від вінрейту вартість страховки.

Цікаво тут те, що потім я забив свої вінрейти та st.dev на цю ж саму дистанцію, і виявилося, що по цим даним відхилення на всій дистанції якраз і дорівнюють цим +8 та -8 бб/100. І це мене наводить на думку, що за умови психологічної стабільності та однакового еджу над полем, функція страховки на подібних дистанціях фактично дозволяє заробляти своє скілл-EV.

І це все, здається, цілком логічно. Адже якщо прибрати з дистанції всі роздачі, в яких є алл-іни до виходу останньої карти, то в решті ситуацій вінрейти залежать від того, наскільки якісні рішення ми приймаємо. Звісно, окрім дисперсії при алл-інах до виходу останньої карти, є також і інші варіанти дисперсії, такі як кард-деди, кулери, потрапляння в топ-спектру оппонентів і таке інше. І з цим нічого не поробиш, це буде траплятися. І через це теж можливі певні коливання вінрейтів на дистанції (в залежності від розподілу подібних ситуацій). Але, знову ж таки, по моїм розрахункам, функція страховки здатна звести до нуля діапазон розгойдування вінрейту від +8 до -8. А це дуже і дуже багато.

Тобто, іншими словами, функція страховки не тільки зменшує психологічний тиск на гравця, запобігаючи можливому тильту від програшів монеток, домінацій і т.п. Для деяких гравців важливіше буде, в першу чергу, суттєва стабілізація вінрейту. В той час як гравець, який не користується страховкою, завжди знаходиться в ризику завершити місяць в нуль через недодачу, той, хто користується страховкою матиме набагато стабільніші результати. І навіть сам факт знання, що роль удачі на дистанції зведена до мінімуму, може допомогти комусь відчувати меншу страху та тильту, більшу впевненість. І навіть побачити більше сенсу в роботі над грою.

Кожен сам приймає рішення, я лише пишу про свій аналіз та про власні інтерпретації отриманих результатів. Звісно, я міг чогось не догледіти і всі мої розрахунки помилкові. Але, гадаю, вони близькі до правди, навіть якщо допущена якась кількість помилок.

Ответить Цитировать
    21/24
    + 0
  • Любопытно(хотя и очевидно), что на дистанции РИТка тоже существенно сглаживает дисперсию. Естественно, только за счет искусственного увеличения количества раздач.

Поэтому, с точки зрения желания более стабильных результатов от покера - не использовать РИТку - это то же самое, что самому себе вставлять палки в колёса.

Естественно, я загнал в калькулятор дисперсии значения переменных при выставлениях, и прогнал на первой дистанции, и второй, которая в два раза больше. И разница там существенная получилось.

Но, конечно, каждому своё.

Ответить Цитировать
    22/24
    + 0
  • Трошки дивна думка з'явилася, коли читав блог Карачевського і натрапив на один пост про його гру після гарного відпочинку.

Бо в мене лише цього року було дві яскраві ситуації, коли після певної перерви в грі, на абсолютно свіжу голову, я сідав за столи і розривав. Тоді, в моменті, я це пояснював собі тим, що у мене, очевидно, апсвінг. Зараз ще трішки подумав, покопався в пам'яті, і виявилося, що таких ситуацій, коли після певного відпочинку від покеру і повернення в гру, частіше за все вхід починався з дуже гарних результатів. Характерно те, що через певний проміжок часу результати починають погіршуватися, буває що і суттєво.

Якщо це можна пояснити якоюсь розумною причиною, то мені на думку спадає лише один варіант, який здається підходящим. Швидше за все, після відпочинку від покеру, певний період після повернення в гру характеризується підвищеним інтересом до покеру. Коли я граю 7-10 днів підряд, то десь починаючи з 5-6 дня гра перетворюється в тотальну рутину, інтересу мінімум, все схоже на важкий та нав'язаний обов'язок. Очевидно, що накопичується втома, окрім іншого. А, ну і ось цей інтерес до гри і відчуття свіжості, наскільки я розумію, дають мені змогу грати в стані А-гри, знаходячись у стані потоку чи чомусь близькому до цього.

Таких яскравих ситуацій з паузами в грі та поверненням, та відмінними результатами, було чимало, і мені здається, що більш ймовірно, що це більшою мірою через психологічний стан, а не просто апсвінг. Просто якщо є 7-8 ситуацій, які йдуть по одному сценарію, то мені здається, що статистично ймовірність апсвінгу в кожній такій ситуації має бути нижчою, ніж ймовірність відмінного психологічного стану.

І якщо дійсно є суттєва різниця в результатах саме через психологічний стан, то може виявитися, що вигідніше брати більш тривалі та більш часті вихідні, і кожного разу грати на піку форми з моїми максимальними показниками, ніж намагатися створити собі якусь повноцінну рутину і грати до тих пір, поки буквально нудити від гри не почне.

Перевірити це все може бути доволі просто. Треба просто:

1. Повернутися до гри після відпочинку (вже можу, вже відновився)

2. Записувати в персональний щоденник замітки про мій психологічний стан

3. Зупинитись на моменті усвідомлення, що стан перестав бути оптимальним.

4. Порахувати кількість днів, які можу бути максимально ефективним, щоб в майбутньому прив'язати це число до плану

5. Розібратися, скільки часу мені потрібно відпочивати (тут вже можна навмання обрати мінімальну кількість днів відпочинку і дивитися на свою гру після повернення до неї)

Закину ще цей пост в геміні і гляну, що він мені скаже.

Ответить Цитировать
    23/24
    + 4
  • Все набагато простіше.

В - впевненість.

Ответить Цитировать
    24/24
    + 0
1 2
1 человек читает эту тему (1 гость):
Зачем регистрироваться на GipsyTeam?
  • Вы сможете оставлять комментарии, оценивать посты, участвовать в дискуссиях и повышать свой уровень игры.
  • Если вы предпочитаете четырехцветную колоду и хотите отключить анимацию аватаров, эти возможности будут в настройках профиля.
  • Вам станут доступны закладки, бекинг и другие удобные инструменты сайта.
  • На каждой странице будет видно, где появились новые посты и комментарии.
  • Если вы зарегистрированы в покер-румах через GipsyTeam, вы получите статистику рейка, бонусные очки для покупок в магазине, эксклюзивные акции и расширенную поддержку.