nilesS, трохи думок з приводу твоїх висловлювань:
1. Що стосується перемир'я - тут можливо багато варіацій, але найбильш вирогідніші:
а) заморожування конфлікту (абхазський сценарій)
б) Пороха дотиснуть, та там буде щось на кшталт Придністров'я (зараз деякі політики та радники вже говорять про "спеціальні політико-географічні зони"). Як на це відреагує народ - передбачити складно, але є варіант, що люди приймуть, бо усіх вже дуже дістала та війна.
г) якимось чином сторонам (у даному випадку "сторони" - Україна та Росія, ні в якому разі не "ДеНеРе" та "Луганда", з ними взагалі не можна було проводити ніяких переговорів, вони у нашій державі визнані, як терористичні організації, це була величезна помилка, яка створила той самий прецендент, який може надалі привести нас до сценарію "б") вдається домовитись. Росія припиняє своє втручання, ми повертаємо контроль над кордонами та знищуємо осередки "ополчєнцєв" один за другим (як і було до 1го вересня, доки Росія не увела регулярні частини). Цей сценарій, звісно, найбільш бажаний, але і найменьш вірогідний.
д) перемир'я на цей раз - не те саме, як у липні (чи червні, щось вилетіло з голови, коли воно було). Тоді Порошенко без переговорів з сепарами фактчно дав шанс бажаючим здати зброю, та у той самий час нашим військам перегрупуватись. На цей раз це домовленість між представниками терористичних угрупувань та Україною. Але, нічого не заважає Порошенко так само давши час нашим хлопцям відпочити продовжити АТО, але з тією різницею, що бути готовими протистояти регулярним частинам ЗС РФ. Це дуже тяжко та потребує від нашої країни колосальної віддачі. Нажаль (або на щастя) наша країна, навідміну від РФ, за всі 23 роки існування практично не вела військових дій ні на своїй, ні на чужій території. У нас мало досвіду наші війська нажаль споряджені не на рівні ЗС РФ (після 23 років разграбувань та занедбування ЗСУ), наші командири вчаться буквально на практиці, та це коштує дуже-дуже дорого (спочивайте з миром Герої, яки загинули у Слов'янську, Зеленопіллі, на Савур-Могилі, у Ілловайському котлі та ще у багатьох містах на Сході). Це рішення також потребує введення військового стану на території проведення АТО, та інших підготовчих дій.
2. Щодо міст, які по суті є "прифронтовими" (Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя, Одесса, Миколаїв, звісно, Маріуполь та деякі інші) - як мешканець Дніпропетровська (на даний момент оселився тут), можу сказати - українські настрої тут дуже-дуже сильні, та навіть неможливо припустити, що сепаратиським настроям вдасться роз'їсти ці міста з середини. Їх захват сепарами (читай - "регулярними частинами ЗС РФ") можливий тільки прямим нападом та штурмом цих міст, а це в свою чергу означає ні багато, ні мало - війну, війну без знижок, а не АТО...
Щось багато я настрочив, тому прийшлось навіть під спойлер ховати :-)
перехожу в неположеном месте только если зебра дальше, чем метров 70 от меня
а насчет воровства - воровал лет в шесть, стащил у бабули с кошелька стольник. на этом всё и кончилось) бывшая всегда говорила, что зануднее меня не сыщешь. Может и так, но законопослушность я бы не считал за занудство